První ročník festivalu proběhl 20. května 2009 a měl podtitul Festival strahovských kapel. Byla to totiž akce určená opravdu jen pro studenty bydlící a tvořící na strahovských kolejích.

A už první ročník měl tři pódia.
Na hlavní stage se představily kapely Vekaband, Destruktor, Radio kytara, Arnold Schwarzenegger, Kenny & JayBee, Galantní jelen a Kara Ben Mc.
Druhá stage se nacházela v Klubu 11 a zde byly k vidění kapely Minimal jazz trio, Choré vztahy a Night before the end.
Nesměla samozřejmě chybět ani elektro stage, která se nacházela mezi bloky 6 a 7 a zde si návštěvníci mohli zatancovat na DJ’s Faťo (drum’n’bass), Ogar (trance), Cebud (elektro, progessive house), Mighq (drum’n’bass), Carlos (breakbeat) a daMazzo (breakbeat).
A kdo stále neměl dost, mohl se po 23. hodině přesunout do Sporting Baru na hudební afterparty.
A co by byla SHOW bez doprovodného programu!
Mezi bloky 4 a 8 se konaly zápasy v bahně, zájemci se také mohli přihlásit do turnaje ve stolním fotbálku. Přichystána byla i soutěž v nacvakávání koncovek UTP kabelů a PR stánek měl k dispozici vědomostní test o hodnotné ceny.

Za vznik celé akce vděčíme Jindřišce Bartůškové, která jako první přišla s nápadem uspořádat hudební akci pro kapely zkoušející ve strahovských zkušebnách. Jen díky jejímu nápadu se stala SHOW tradiční jarní akcí, která si získává každým rokem více a více příznivců.

K tomuto ročníku se pokoušíme sehnat alespoň pár fotek, tak snad se to povede.